Henkisen tuen kurssit

Vapaaehtoisille auttajille, läheisille sekä ammattilaisille. Kurssilla opetellaan yhdessä erilaisten kriisien ja niiden vaiheiden ymmärtämistä ja traumaattisista kokemuksista selviytymisen keinoja.

  • Kurssi kestää 12 tuntia ja sisältää tietoa auttajalle kriisistä ja siinä olevan henkilön kriisin vaiheista. Kurssi rohkaisee olemaan auttavana läheisenä kriisin ja surun kohdatessa, se auttaa myös oman kriisin läpikäyneitä.
  • Henkisen tuen kurssin tavoitteena on kriisien jälkivaikutusten ehkäisy ja lievittäminen tukemalla väestön omatoimista selviytymistä, mutta toisaalta myös opettaa hakemaan ammattiapua riittävän ajoissa.

Debriefing on Henkinen Ensiapu, joka ehkäisee myöhempää kärsimystä ja auttaa surutyön alkuun. Henkinen ensiapu yhdistää perheen tai kollegat, ystävät tai luokkatoverit toistensa auttajiksi ja helpottaa surun läpikäymistä. Yhdessä keskustellen avautuu kaikille sama tietoisuus, jolla vältetään turhaa epätietoisuutta ja väärinymmärrystä eli turhaa kärsimystä.

Debriefing on hyvä järjestää kahden vuorokauden kuluessa tapahtumasta. Yhteydenottotilanteessa siihen osallistuvat henkilöt sovitaan.

Defusing on ammattiauttajien Henkinen Ensiapu, joka järjestetään välittömästi traumaattiseen tapahtumaan liittyvän työvuoron päätteeksi. Tilanteen emotionaalinen purku ennen työvuoron päättymistä ehkäisee auttajaa henkiseltä traumatisoitumiselta.

Kristamaarit

Maarit Antikainen
040 588 1655
maarit@kristamaarit.fi

Y-1188297-7

Täällä olen työskennellyt
Kuopio Kortejoki Riistavesi Tuusniemi Suonenjoki Leppävirta Varkaus